Spoštovani starši,
s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (v nadaljevanju MIZŠ) smo prejeli okrožnice s podrobnejšimi navodili za odprtje vrtca.

Pri odpiranju vrtca smo dolžni upoštevati Priporočila za ponovno odprtje vrtcev v času posebnih razmer Zavoda RS za šolstvo in Higienska priporočila za vrtce v času epidemije Covid-19 od NIJZ. Ta dokumenta sta ključna, saj obsegata tako zdravstvene omenitve za zaposlene in otroke, vključno z družinskimi člani, priporočila za oblikovanje skupin (manjše število otrok, odsvetovano je združevanje skupin) in igre na prostem, priporočila za prihod v vrtec in iz vrtca ter ostale. Oba dokumenta prilagamo temo obvestilu v celoti.
Naj izpostavimo, da se v vrtec lahko vključijo le ZDRAVI otroci, z izjavo staršev, da v zadnjih 14-ih dneh otrok ni kazal bolezenskih znakov.

Vsi starši, ki boste otroke vključili v vrtec, si pozorno preberite vsa navodila, ki so v prilogi NIJZ. Pred vstopom v vrtec morate strokovni delavki podati IZJAVO NIJZ.

Povezave do posameznih dokumentov najdete spodaj:

Sklep RSK

Sklep RSK za področje pediatrije

Starši, ki boste z dnem, 18. 5. 2020 vključili otroka v vrtec, ste dolžni plačevati vrtec.

Zaradi zmanjšanja števila otrok v oddelkih, bodo skupine oblikovane na podlagi števila prijavljenih otrok in ne jamčimo, da bodo ravno v skupini s dosedanjo vzgojiteljico. Prijavo otrok izvedete na priloženem obrazcu, ki ga pošljete vzgojiteljici otroka (po starem).

Prijave zbiramo do četrtka, 14. 5. 2020, do 12.00 ure. Za kakršnakoli vprašanja se lahko obrnete na Romana Košutnik na romana.kosutnik@os-crna.si.

Vse nadaljnje informacije sledijo, ko bomo na podlagi števila prijavljenih otrok oblikovali skupine in organizirali delo v vrtcu.

Dragi starši, potrudili se bomo, da bomo ob upoštevanju vseh priporočil, ki smo jih dolžni zagotoviti za oblikovanje varnega in zdravega okolja v vrtcu v času epidemije, sledili tudi najpomembnejši vrednoti našega vrtca, to je skrb za dobro počutje in dobrobit vsakega otroka v vrtcu.
Hvala za razumevanje in prijazen pozdrav,
Romana Košutnik, v. d. ravnateljica