KAJ JE MINI K24?
MINI K24 je pot, ki jo opravimo v 24 minutah. Spodbuja udeležence, da prehodijo pot v kraju Črna tako, kot jih usmerja zemljevid na zloženki- od table do table. Na vsaki tabli je opis ene izmed gora, iz nje izhajajoča legenda in simbol. Na drugi strani vrtljivih tabel je za turiste in radovedneže dodana še zanimivost iz Črne na Koroškem.

KAKO SE POT OPRAVI?
Na začetku, pri TIC Črna, si udeleženci vzamejo iz predalčka zloženko z zemljevidom in kartonček, ter nanj vpišejo začetni čas. Začnejo pri tabli št. 1. Med potjo besedil na tabli ni potrebno v celoti prebrati. Otrok se le dotakne simbola in nadaljuje pot do naslednjih tabel. Mini K24 se konča ravno tako pred TIC Črna, kjer se vpiše končni čas, na kartonček pa se vtisne žig, ki je v predalčku. Besedila o gorah so tudi na zloženki, ki jo »pohodnik« lahko v miru prebere doma.

CILJI:
– Pot spodbuja gibanje, hojo, tek, planinarjenje, kolesarjenje..
– Seznani nas z osnovnimi podatki o gorah, preko besedila in simbola
– Predstavi legendo povezano z goro in z značilnostmi Črne
– Spodbuja veščine kot so orientacija, vztrajnost, verodostojnost, veselje do raziskovanja planinskega sveta in druženje

Termini:
– Otvoritev: 24. 5. 2022 ob 10h pred TIC Črna
– Pot lahko družina z otrokom opravi kadarkoli želi. Če otrok prehodi pot v manj kot 24 minutah, lahko prinese kartonček v vrtec kralj Matjaž in prejme »mini nagrado«.
– v nadaljevanju lahko omenjene gore obiščete po svojih sposobnostih

Akterji:
Vrtec Kralj Matjaž
Občina Črna na Koroškem
Geopark Karavanke
Planinsko društvo Črna na Koroškem
Klub K24